Joseph LIDGERWOOD 조셉 리저우드 | |
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EVETT
에빗 Owner Chef 오너쉐프
조셉 리저우드 셰프는 레스토랑 EVETT의 오너 셰프이다. 호주에서 태어난 셰프 조셉은 호주, 미국, 영국 등 다양한 국가의 레스토랑에서 경력을 쌓았으며, 미국 나파의 파인 다이닝 레스토랑 "프렌치 런드리" (The French Laundry)와 영국의 "레드버리" (The Ledbury) 등 유명 레스토랑에서 경험을 쌓았다. 이후 조셉 리저우드 셰프는 세계 각지의 다양한 음식과 문화에 매료되어 2015년부터 뉴욕, 홍콩, 양곤 등 전세계를 여행하며 미식 프로젝트와 팝업 레스토랑을 성공적으로 진행했다. 이러한 경험과 인사이트를 바탕으로 조셉 리저우드 셰프는 2019년에 서울 역삼동에 레스토랑 EVETT을 오픈하였고, 한국의 식재료와 토속 음식을 현대적으로 재해석한 테이스팅 메뉴를 선보이고 있다. EVETT은 2020년에 미쉐린 가이드 1스타 레스토랑에 선정되어 3년째 유지하고 있으며, 조셉 리저우드 셰프는 2021년에 미쉐린 Young Chef Awards를 수상했으며, <어서와 한국은 처음이지> <신기루 식당>등의 프로그램에 출연했다.
Joseph Lidgerwood is the owner chef of the restaurant EVETT. Born in Australia, Joseph has worked in prominent restaurants around the world, The French Laundry in Napa ,US as well as The Ledbury and Tom Aikens in London, UK . Since a young age, Joseph has been intrigued by different ingredients and cultures around the world. This has led him to work on a number of culinary projects and popup restaurants in various cities – New York, Hong Kong and Yangon, plus many more. Building upon his vast experiences and insights, Joseph opened EVETT in Seoul's Yeoksam-dong in 2019, presenting a modern reinterpretation of Korean ingredients and traditional cuisine through his tasting menus. EVETT received 1 star from the Michelin Guide 2020 and maintained its award since then and chef Joseph Lidgerwood received Michelin Young Chef Awards in 2021. He has appeared in TV programs such as <Welcome, First Time in Korea> and <Mirage Restaurant>. |